A Bunch of Twolips in Assen is een gemengd koor dat al sinds 1994 bestaat. Op dit moment telt het koor 25 leden en hebben we een redelijk goede stemgroepverdeling van sopranen, mezzosopranen, alten,tenoren en bassen.
Het doel van ons koor is natuurlijk het samen zingen. Door op een enthousiaste manier bezig te zijn met je stem, samen met anderen, merken we dat zingen plezier en energie geeft. Onze dirigent Jan Smale, stuurt daarbij het koor aan op een deskundige en motiverende manier.
Ons repertoire is breed en heel gevarieerd. We zingen wereldmuziek, zoals Afrikaans, Latijn-Amerikaans, Engels, Frans of Duits, maar soms ook Russisch of Italiaans. Daarnaast lichte muziek zoals Clannad, Gershwin en Vangelis, maar ook Popmuziek als b.v. Sting, Sinead O’Connor of de Beatles. Verder staat ook meditatieve muziek op ons programma.
Kenmerkend voor ons koor is dat alle muziek a capella wordt gezongen. Bij het zingen is daarom de klank en samenzang van alle stemmen heel erg belangrijk voor een goed resultaat. Dat maakt het steeds weer spannend en uitdagend!
Onze koorrepetities zijn iedere maandagavond in gebouw de Vierackers, op het GGZ terrein te Assen. Daar repeteren we van 19.45 tot 21.45 uur. Ieder jaar geeft “ A Bunch of Twolips” een aantal concertuitvoeringen waarbij we anderen willen laten genieten van het zingen en de nieuwe nummers van ons repertoire laten horen. Een of twee keer per jaar wordt een repetitiezaterdag gehouden. We werken dan aan verbetering van onze zangprestaties en de saamhorigheid binnen het koor.

website A Bunch of Twolips